Життя сучасного прогресивного українця вже неможливо уявити без глибоких знань, як мінімум, однієї іноземної мови, оскільки в XXI столітті вже замало просто отримати диплом та поставити його на поличку, щоб припадав пилом.
Звичайно, якщо у вас на меті отримувати дві мінімальні зарплати та проводити відпустку у Херсонській області, то ви можете не гаяти час та закрити дану статтю. Але якщо ваші амбіції вимагають від вас перманентного внутрішнього розвитку та досягнення нових вершин, то щоденне поглиблення знань іноземних мов є вашою козирною картою як на ринку праці, так і в особистому житті.
Які ж вони, секретні прийоми ефективного вивчення іноземних мов, які стануть в нагоді амбіційному українцю?
  1. Кооперуйте з носіями іноземних мов!
Пам’ятаєте вашого вчителя іноземної мови у школі або університеті? Я так. Це, зазвичай, покоління Радянського Союзу, яке вже, будьмо відвертими, давно не на одній хвилі з новим просунутим generation! Сьогодні носії іноземних мов буквально знаходяться з вами в одній кімнаті, оскільки онлайн-навчання через Skype вже звична справа. Наприклад, сучасна інноваційна платформа Lingostan.com надає вам можливість обирати носіїв мов з різних куточків нашої планети! Живе спілкування з носіями мов ефективно вчить вас сприймати мову, відчувати її та активно використовувати свій словниковий запас, оскільки ви – єдиний учень, якому не вдасться тихенько відсидітись на останній парті.

  1. Онлайн-навчання – вихід для молодих мам у декреті та заклопотаних бізнес-людей
Особисто я знаю людей, які мають на меті вивчити іноземну мову, проте, з огляду на обставини в житті – декрет або занадто високу зайнятість – просто не можуть собі дозволити ні витрачати в сукупності три години на дорогу в традиційну мовну школу та додому, ні підлаштовуватись під її робочі години. Сьогодні це вже не перешкода. Зареєструвавшись на онлайн-платформах з вивчення іноземних мов, ви можете обирати зручний для вас (!) і час проведення уроку, і тематику, яка вас цікавить. Приймаючи до уваги часові пояси на нашій прекрасній планеті, ви можете собі обрати вчителя, для прикладу, з Ванкуверу та «прийти на заняття» хоч о другій годині ночі, поклавши ваше маля спати.
  1. Мнемотехніка приходить на допомогу!
Для тих, хто ще не в тренді: мнемоніка позначає всю сукупність правил і прийомів, які полегшують запам’ятовування великої кількості фактів шляхом утворення додаткових асоціацій, а термін мнемотехніка трактується як практичне застосування методів, визначених в даній конкретній мнемоніці. Чим більший у вас вокабуляр, тим швидше ви почнете вільно спілкуватись. Будуйте не тільки звичну Римську кімнату – будуйте вулиці, проспекти, міста з асоціацій! При цьому, ваші асоціації повинні бути гостроемоційними, абсурдними, смішними, безглуздими тощо.

Коментарі

  1. Я живу далеченько від Херсонської області і, можливо, там теж є цікаві місця. Але "Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти і людина". Тож треба вивчати іноземні мови.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу